Simbalão

Information:

Namn: Simbalão

Kön: hane

Ålder: ~mitten av 2007

Storlek: stor, ca vikt: 30kg, ca höjd: 50cm

Övrigt: avmaskad, vaccinerad

Historia, personlighet, temperament:
På vägen mot hägnet bodde en man som haft sin vuxna hund fastkedjad sedan den var valp. Han hade ett stort område runt huset, men hunden var inte menad att vara där som en älskad familjemedlem – han var där för att arbeta som ”vakt”.
När det var stekande sol ute hade han ingen skugga och han fick endast mat och vatten när mannen kom ihåg det.. Ägaren till hägnet tyckte alltid synd om hunden, Simbalão, och hon insåg att han till och med i hägnet skulle få ett bättre liv. I början bad hon mannen att förbättre hundens livstillstånd eller överlåta honom i hennes ägo. Mannen ville inte ge bort honom, men sedan ändrades något.. Det vanliga pratet om kriserna i Portugal och han bestämde sig för att ge hunden till hägnet. Och Simbalãos liv förbättrades enormt – han har en stor kennel att röra sig i, han slipper vara fastkedjad, han har mat och vatten, skydd mot sol, kyla och regn, han är vaccinerad och om han någonsin skulle behöva kommer han att få veterinärvård. Folk går in i hans kennel, klappar honom och ger honom kärlek. Han får mer uppmärksamhet i ett hägn med över 450 hundar än som ensam hund i sitt hem.
Men det bästa vore såklart om han fick komma till ett hem. Simbalão är en trevlig hund, snäll och mjuk i sättet – både med människor och andra hundar (speciellt tikar) och han skulle verkligen älska att få bo hos en egen familj där han får spendera sin tid inomhus – vilket han antagligen aldrig har gjort.

Men…. det visade sig att han har ett hjärtproblem pga hjärtmask. Hans hjärta är så ”utslitet” att behandlingen mot hjärtmask helt enkelt skulle döda honom. Han måste ta medicin för hjärtat vilket kommer förlänga hans liv drastiskt. Kanske kan en behandling kan vara att tänka på i framtiden, men vi är inte där än. Just nu är hans hjärta så svagt att det måste förstärkas av ett helt artilleri av hjärtmedicin. Han måste ta Vetmedin 5mg, Fortekor 20mg, Aldactone, Lasix, Lepticortinolo 20mg och Baytril..
Om någon skulle erbjuda sig att sponsra den här killen skulle det vara en livräddare för hägnet, och Simbalão – man kan bara föreställa sig hur mycket hans medicin kostar…
Hjälp oss att hjälpa Simbalão!

Foto:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Video:

Publicerat på november 20, 2012, i Hundar och märkt , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: