Cantinho da Milú och ankomst till Arlanda

Resa #4,
18/1-26/1-2013

Den gångna veckan i hägnet har gått fruktansvärt fort. Vädret var tyvärr inte på min sida denna gången och jag kom många gånger tillbaks till hotellet genomblöt från topp till tå. Regnkläderna och stövlarna var, näst efter hundarna, mina bästa vänner de här dagarna.
Regnade  det inte på förmiddagen så såg det till att göra det på eftermiddagen. Trots att det många gånger var lätt duggregn blev det ändå svårt att komma igång med det arbete jag tänkt göra – som att promenera, socialisera, borsta och fota hundar etc. Åtminstone i det tempo jag hade planerat. Efter söndagens ösregn som kom när jag var påväg tillbaks till hotellet drog jag också på mig en ordentlig förkylning – detta var inte heller till någon fördel i mitt arbete..
Jag kan tänka mig att det kan bli lite rastlöst för nya volontärer att komma till hägnet och inte veta hur man fördriver tiden när vädret sätter hinder för det man planerat. Men man lär sig snabbt vad som finns att göra även vid regnperioderna! Självklart blir det några tråkiga stunder där man får sitta på ändan och invänta bättre väder – men med det enorma antalet hundar så ser hägnet nästan alltid till att det finns något att göra!

Veckan har bestått av en hel del liv och rörelse i hägnet. Måndagen den 21/1 kom veterinären för att fortsätta vaccinationsprojektet som är i full fart i hägnet. Turligt nog hade vi fint väder hela dagen och senior-kenneln stod på schemat. Ca 11 hundar fick vaccinationssprutor och vaccinerades även mot kennelhosta (denna medicinen köptes för en del av de pengar DOP fått in för sin kalenderförsäljning i slutet av förra året). Lördagen den 19/1 bjöd på sämre väder, men trots det dök en del av DOP-teamet upp för att utföra diverse sysslor – ex. som att inviga det trimbord man köpt för den lilla vinst man lyckats få ihop för kalenderförsäljningen.
Fredagen den 25/1 besökte en stor skolklass hägnet där de under någon timma visades runt av Milú. Detta är ett väldigt bra sätt att lära den yngre generationen att ta ansvar för djur och även bli bra förespråkare för den äldre generationen. Att hundarna även får möjlighet att umgås med barn, vilket tyvärr inte händer ofta under vintermånaderna, är också en bra och nyttig egenskap i de här besöken!
Mellan 18-20/1 var även en av våra danska kollegor, Signe, på besök för att hämta de två hundarna Pantufa och Martinha som båda hade varsitt fint hem väntandes i Danmark! Hon, precis som jag, fick trimma och bada de båda hundarna inför deras resa.

Under veckan som gick har jag gjort det mesta arbetet som förväntas av våra volontärarbetare i hägnet. Promenerat reserverade hundar (inkl. Ken), träffat reserverade hundar som behövt lite social träning, borstat hundar vid bra väder, träffat nya hundar för lite utvärdering, hjälpt arbetarna med diverse sysslor samt. hjälpt till att hämta och lämna hundar vid veterinärbesök. Sista dagen badade jag förstås Ken inför hans resa till Sverige dagen därpå!
Dagarna var relativt långa och beroende på hur vädret tydde sig så var jag i hägnet mellan 10:00-17:30 varje dag. Att gå till hotellet innan det börjar bli mörkt är att föredra då det är en dåligt upplyst väg dit.

Trots regn och förkylning gick veckan mer eller mindre som planerat och det tog som vanligt emot att resa hem igen. Men att få anlända till Arlanda och presentera en hund för sin nya familj täcker de flesta hålen man kan känna i hjärtat!

//Linn S

Detta bildspel kräver JavaScript.

(Videoklipp kommer snart…)

Annonser

Publicerat på januari 28, 2013, i Hundar och märkt . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: