Piranhas – väldigt rädda hundar

Information:

Namn: Piranhas

Kön: fem hanar och två tikar

Ålder: början av 2012

Storlek: medelstora

Övrigt: avmaskade, vaccinerade, tikarna är steriliserade

Historia, personlighet, temperament:
Dessa hundarna föddes i ett hem hos någon som aldrig borde tillåtits ha hundar… När valparna föddes satte han dem i en bur och där fick de sitta i ETT ÅRS TID. De växte och buren blev till slut för liten för alla 8 – ja, en gång var de åtta stycken hundar. De kunde knappt röra sig och pga att de inte ens hade utrymme nog att växa resulterade det i att två utav dem har fått deformerade bakben…
Buren var placerad längst in i hörnet i ett skjul, det ständiga mörkret kan ha varit orsaken till att en utav dem är blind…
De matades med vad som fanns tillgängligt i buren och kissade och bajsade tills buren var fylld med avföring.
Efter ett helt år i detta helvetet gick ägaren till slut med på att överlåta alla hundarna till hägnet.
Detta blev deras första möte med omvärlden och de var livrädda. De placerades i en stor kennel så att de skulle ha möjlighet att springa och sträcka ut sina ben. De har ett hundhus som ger dem skydd och tak över huvudet samt varsin plastbädd att sova i. Det är allt annat än någon lyx, det är trots allt ett hägn, men för dem är det en total vändning i deras liv och då mot det bättre.

Ett år har nu passerat och de är fortfarande väldigt rädda för människor. De skäller utav osäkerhet när man stor utanför deras hundgård och de försvarar sig genom att nafsa efter de som sticker in händer innanför gallret. Detta är anledningen till att man valt att kalla dem för ”Piranhas” (Pirayorna), men såklart endast rent ironiskt då de springer iväg så snart man går in till dem. Då skulle de aldrig bita någon.
Nu är dem sju kvar i hägnet. En utav tikarna var helt olik de andra, hon var social med människor redan från den första dagen och hon blev adopterad nästan direkt. Men de kvarvarande är nästan helt förvildade. De har aldrig haft mänsklig kontakt då de sedan födseln har levt i en bur i ett mörkt hörn. Chansen är minimal att de någonsin skulle bete sig som vanliga hundar. Det är mer troligt att de kommer att leva resten utav sina liv i hägnet.. Men detta ger oss istället möjligheten att ge dem ett så bekvämt liv som möjligt. En trygg miljö, bra foder, vaccinationer, avmaskningar, skydd mot parasiter och veterinärvård om det behövs.
Men allt detta kostar pengar och då vi med nästan all säkerhet kan garantera att dessa hundarna aldrig kommer att få möjligheten till att komma till ett hem söker vi nu folk som skulle vilja bli deras sponsorer. Som sponsor bidrar man då en valfri summa varje månad till en eller flera utav hundarna. Donationen kommer då oavkortat gå till dessa hundarna och det de för stunden behöver.
Vill man göra en engångsdonation är vi självklart mer än tacksamma även för det!

 

Vill Du hjälpa en eller flera utav våra ”Piranhas”? Kontakta då dopswe@gmail.com så hjälper vi dig vidare!

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Publicerat på mars 20, 2015, i Hundar och märkt , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: