Att adoptera..

 1. God dag mina damer och herrar,
  jag skulle mycket gärna vilja adoptera Flocky- en vänlig valp.
  Mitt namn är Anke Porsch, är 44 år gammal och bor i Halmstad.
  Sedan min dotter med våran adopterade hund Allie flyttade utomlands i juni i år känner jag mer och mer önskan att ha en hund igen. Eftersom jag saknar våra skogsrundor och så klart själva sällskap samt medföljande ansvar och uppgift.
  Jag har alltid velat hjälpa hundar att komma ifrån ooptimala och dåliga förhållanden. Det var så Allie kom till oss först som jourhemshund sedan blev vår hund.
  Jag blev småkär i Flocky och berörd av han historia. Jag skulle jätte gärna ge honom ett eget hem, där han kommer få balanserad mat, mycket motion och stimulans samt mycket kärlek.

  Lite om mig.
  Jag är 44 år gammal/ ung, bor i en 3a på 67m2 nära till strand, park och skog.
  Jag jobbar som fastanställd butiksmedarbetare på ICA MAXI i ca 30 timmar i veckan. Mina arbetspass är antingen på morgonen eller eftermiddagen. Vilket betyder att jag är ledig antingen hela eftermiddagen eller förmiddagen. Varannan helg jobbar jag med. De lediga helgerna spenderar vi( min isärbo och jag) gärna med att köra iväg med min hemmabyggd husbil för att vara ute i naturen.
  I vårt hushåll lever också en liten papgoja/ lori, som heter Erika. Hennes revir är köket där hon får röra sig fritt. På kvällen brukar hon vara med mig i stora rummet för att kunna umgås med mig också. En viktig information om Flocky vore bra att veta om och i så fall vilka slags djur han brukar jaga.? Att det kan gå bra med en hund och en frigående fågel fick vi bevis på när Allie bodde här. Hon älskade att jaga kanin men struntade helt i fåglar.

  Om ni vill veta mer om mig/oss och våra liv, som skulle vara avgörande för adoptionen, är ni mycket välkomna att höra av er till mig.

  Jag hoppas vi snart kommer i kontakt med varann.
  Jag förblir med trevliga hälsningar.
  Anke Porsch

 2. Hej,
  Jag är mycket intresserad av att adoptera lilla Ocara.

  Mitt heter Maria Karlsson , är 21 år gammal och bor i Örbyhus.
  Sedan jag var liten har jag alltid känt en stor önskan om en vän för livet, som alltid skulle bara där för mig; en önskan om en alldeles egen hund, mer än någonting annat.
  Under min uppväxt blev jag mobbad något otroligt och kom ständigt hem blåslagen och nedstämd; men trots det hemska fann jag stor tröst i min mormors brors hund Collin (som var en multiblandras; border collie, labrador, schäfer, lapphund, collie m.m.) som jag gick till varje dag oavsett väder och tid, tog promenader i timmar och var ständigt aktiva med agility och fotboll och kurragömma.
  Collin var en av de få sakerna i mitt liv som fick mig att må bra, men tyvärr gick han bort för några år sen p.g.a. epilepsi (vilket jag också har, född med, men är på medicin uppehåll sen 2011) och tomheten inom mig gör sig mer påmind än någonsin.

  Då jag saknar våra skogspromenader, lekar/aktiviteter och självfallet själva sällskap samt medföljande ansvar och uppgift.

  Jag har alltid velat hjälpa hundar som haft mindre tur här i världen och velat ge om så endast en liten pälsklädd ängel en ny start och möjlighet till ett riktigt hem; och tänkte att jag skulle främst kolla med räddade hundar, och fann er sida där även en viss liten Ocara fanns och tror att hon och jag är perfekta för varandra.
  Jag skulle jätte gärna ge henne ett eget hem, där hon kommer få balanserad mat, mycket motion och stimulans men mest av allt; oändligt med lek och kärlek.

  Om mig.
  Jag är 21 år gammal men blir 22 i år (juni), bor hemma i en villa men letar efter eget boende, omkring nu (letar efter boende runt omkring mitt nuvarande så följande gäller även då) park och skog – jag bor lantligt och är omgiven av skog och natur, vandringsleder och tI’ll stan är det ca 40 min med tåg.
  Jag jobbar som barnskötare som vikarie och arbetar då efter förskolornas behov, och jobbar annars som administratör på Akademiska sjukhuset där jag sköter mitt eget schema och kan välja mina egna tider.
  Det betyder att jag kan jobba kväll om jag så önskar (vilket underlättar om jag får lov att adoptera Ocara) och min mor eller far har möjlighet att passa Ocara när de slutat sina pass och jag kan åka och jobba några timmar.

  Hos oss bor också vår lilla katt (ras; bondkatt), hon heter Sissi och är 12-14 år gammal (människoår), hon är både utomhus/inomhus katt men spenderar mestadels dagarna utomhus och kommer in på kvällarna för att gosa med mig och sova tillsammans i min säng.
  Sissi är väldigt skygg av sig då hon haft en lite svår barndom; vi köpte henne av en bonde när hon var en liten kattunge, hon var minstingen av kattungarna och blev därför tyvärr dåligt behandlad av både sina syskon och mor. Bonden lät katterna sova inne i ett mörkt skjul om jag minns rätt (jag var så ung när vi köpte henne och minns inte riktigt).
  Därför, antar jag, är hon väldigt skygg för människor (inte med mig) – jag överöste henne med kärlek så fort vi fick hem henne och vi blev hastigt bästa vänner och hon tyr sig till mig mest av oss i hushållet.
  Hon rör sig överallt i huset men springer som sagt in och ut efter behag och brukar oftast vara mest ute i skogen eller runt omkring.

  Jag skulle vilja veta lite mer om Ocara; finns det någon dålig vana hon har? Hon är förstås fortfarande bara en valp men har ni provat henne med katt? Hur bemöter hon dem?
  (Jag tror STARKT på att katt och hund kan vara i samma boende, bara dem får bra bemötande och man ger dem en chans att vänja sig vid varandra 😊)

  Om ni vill veta mer om mig, som skulle vara avgörande för adoptionen, är ni mycket välkomna att höra av er till mig.

  Jag hoppas vi snart kommer i kontakt med varandra.
  Med vänliga hälsningar,
  Maria Karlsson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: