Hjälpa till

Hur kan du hjälpa till?

1.  Vi behöver volontärer som hjälper till i sheltret. Du kan helt enkelt komma hit och vi hittar något åt dig som du kan göra. Du kan borsta hundarna, leka med dem, hjälpa till att städa i kennlarna, ta bilder till websidan och även göra lite jobb om du är händig. Det finns alltid något att göra i sheltret.
Dessutom, om du bor i närheten kan man få hjälpa till att ta hundar till veterinären. Under veckan är det alltid en eller annan hund som behöver ta en tur till veterinären.

2. Socialisera skygga hundar: Vissa av hundarna har sitt förflutna, ofta främmande för oss, och det är pga detta som de inte litar helt på människor. De flesta med det här beteendet har med all säkerhet blivit skadade av tidigare ägare eller folk på gatan. Så innan vi kan hitta ett nytt hem åt dem, måste de bli socialiserade – så att de kan lära sig att lita på människor igen. Det är här vi behöver hjälp. Välj en hund du skulle vilja hjälpa och ägna din uppmärksamhet åt den. (Detta är dock endast för personer bosatta i Portugal.)

3. Uppföljning av adoptioner: när hunden har blivit adopterad i Portugal vill vi helst göra minst en återuppföljning av adoptionen för att bekräfta att allt är OK, samt ge de nya ägarna stöd om de har några problem. Du kan gå med i vårt adoptions team och hjälpa till att göra hembesöken.

4. Donationer: allt behövs. Speciellt:

  • torrfoder och burkmat
  • filtar och tröjor för vintern
  • halsband, selen och koppel
  • spot-on mot löss och fästingar (ex. Advantix eller Frontline),
  • Scalibor halsband (mot löss och fästingar)
  • mediciner (Actidox, Amoxicilina m.m)
  • apotektillbehör (plåster, bandage, injectionssprutor, gasbindor, steriliserings handskar…)
  • träd som växer snabbt och inte tappar sina löv på vintern (och hjälp att plantera dem!).

5. Monetära donationer: Hägnet är beroende av finansiella donationer till: veterinärräkningar, mediciner, foder, förbättringar i hägnet etc. Med 700 hundar på området så har varenda krona betydelse!

 

Bankinformation:
Bank: Swedbank
Kontonummer: 934 752 848-2
Clearing: 8156-2

För internationell överföring direkt till hägnet:
Namn: Cantinho da Milu
Adress: Aldeia Grande, 2900 Setubal, Portugal
Bank: Millenium BCP
IBAN kontonummer: PT50 0033 0000 4541 0378 02005
BIC: BCOMPTPL

PayPal: dogsofportugal@gmail.com

 

6. Foster hundar: många hundar stannar hos Milú en väldigt lång tid och att fostra en hund kan hjälpa med de vanliga livs kostnaderna  foder, vaccinationer, eventuell medicin, spot-on, bad. Du kan välja hund och fostra den, antingen genom att betala en vald summa till Cantinho’s konto, eller helt enkelt skicka ett Scalibor koppel, ett spot-on, hundgodis, en leksak eller nödvändig medicin. Vi ser till att ”din” hund får det. Och du får från oss en ”Tack-licence” med en bild på din hund.

7. Flygassistans: en del av våra hundar får nya hem utomlands: i Tyskland, Holland, Sverige, Danmark och Norge. Om du flyger till någon av de destinationerna kan du bli vår ”flyg partner”. Vi tar med oss hunden till dig på flygplatsen, med alla nödvändiga dokument och transport box. Vi betalar för hundens biljett, hjälper dig under din check-in och våra utländska kollegor möter dig vid destinations flygplatsen för att ta emot hunden. Det här är en väldigt viktig hjälp för oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: